Fastball Magazine

Farley per 1 februari a.s. bij de KNBSB

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

KNBSB vindt in Gonny Farley Programmamanager Topsport Softbal

Voormalig international en bondscoach van het nationale softbalteam Gonny Farley is door de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond aangesteld als Programmamanager Topsport Softbal. Het Damessoftbal is, dankzij de vierde plaats van het Koninkrijksteam tijdens het Wereld Kampioenschap in 2016, vanaf 1 januari 2017 een door NOC*NSF ondersteund topsportprogramma. De ambitie van het Koninkrijksteam is het winnen van een medaille tijdens de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

Door deze ondersteuning kan het softbalprogramma worden versterkt met een Programmamanager Topsport Softbal. Als manager gaat Farley de bondscoaches en programma’s van de A-selectie en Jong Oranje teams coördineren. Tevens gaat zij in samenwerking met het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam het nationale trainingscentrum opstarten. In dit centrum gaat het fulltime trainingsprogramma van de A-selectie en Jong Oranje plaatsvinden. Hier zullen deze teams zich voorbereiden op de verschillende internationale toernooien met als hoofddoel Tokyo 2020.

In Gonny Farley heeft de KNBSB de ideale kandidate gevonden. Farley heeft haar sporen verdiend in het (internationale) softbal. Als speelster maakte zij tussen 1994 en 1996 deel uit van het nationale softbalteam, waarbij zij later terugkeerde als assistent coach (2000-2001 en 2005-2006) en als bondscoach (2001-2004).

Naast haar softballoopbaan heeft Farley jarenlange ervaring in het onderwijs en als consulente bij verschillende sportorganisaties. Technisch Directeur Gijs Selderijk is erg tevreden met de aanstelling van Farley: “Met Gonny Farley halen we iemand binnen met een ruime ervaring binnen de topsport, die weet hoe een topsportprogramma voor talenten en topsporters eruit ziet en die ervoor gaat zorgen dat er een sterk begeleidingsteam komt te staan.”.

Foto: Serge Meijer. (Kaylee Meijer en Gonny Farley-Reijnen in the Strike Zone)