Fastball Magazine

Een leuke kennismaking met honk- en softbal!

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

HCAW organiseert Open Dag voor de allerjongsten

Op zondag 6 januari, de laatste dag van de Kerstvakantie, organiseert Honk- en Softbalvereniging HCAW een Open Dag voor de jeugd. Jongens en meisjes in de leeftijd van vijf tot tien jaar zijn, samen met hun ouders, van 13.00 uur tot 15.00 uur welkom in de Rob Hoffmann Vallei om te komen kennismaken met honk- en softbal.
BeeBall Clinic
Tijdens deze Open Dag verzorgt HCAW in de eigen trainingshal met diverse trainers een leuke Beeball Clinic. De kinderen krijgen op speelse wijze vang-, gooi- en slagtechnieken aangeleerd, maar het gaat vooral om het ervaren van spelplezier en sportiviteit.
Wat is Beeball?
Beeball is de voorloper van het echte honk- en softbal en is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters te laten kennismaken met de honk- en softbalsport. Beeball is een leuk, stoer en flitsend spel waarbij beweging, teamgeest en sportiviteit voorop staan. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Zo raken ze snel vertrouwd met slaan, gooien en vangen. Beeball kan bij HCAW gespeeld worden door kinderen in de leeftijd van vijf tot tien jaar.
Aanmelden
De Open Dag vindt plaats in de trainingshal op het terrein van HCAW aan de Zanderijweg 4-6 in Bussum. Iedereen kan binnenlopen en komen meetrainen, maar vooraf aanmelden is wel gewenst. Stuur hiervoor een e-mail naar beeball@hcaw.nl. Voor handschoenen, knuppels en ander materiaal wordt gezorgd, kinderen moeten zelf zaalschoenen meenemen. Alle ouders worden getrakteerd op een kopje koffie of thee met wat lekkers en na afloop krijgt iedere jonge deelnemer vijf gratis proeftrainingen aangeboden voor een verdere kennismaking met deze leuke sport.