Fastball Magazine

Boston Red Sox en Bogaerts weer ongenaakbaar!

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Boston Red Sox is weer Amerikaans honkbalkampioen geworden. De ploeg  deed dat door in Los Angeles ook de vijfde WorldSeries wedstrijd van de Dodgers te winnen: eindstand 4-1.

Boston pakte hiermee de 4e titel in vijftien jaar en is daarmee de succesvolste Major League Baseball-ploeg deze eeuw. De laatste titel was in 2013. Bogaerts is de enige speler die er toen ook al bij was.
Deze eeuw wonnen de Red Sox al vier keer (2004, 2007, 2013 en 2018) de World Series. Voor Los Angeles Dodgers, de ploeg van closing pitcher Kenley Jansen, betekende het de tweede verloren finale op rij. Vorig jaar moest de ploeg uit LA in de World Series buigen voor Houston Astros (4-3).
Boston Red Sox was al met afstand de beste ploeg in het reguliere seizoen, waarin het liefst 108 van de 162 wedstrijden – een clubrecord - in winst omzette. In de play-offs wonnen Bogaerts en zijn ploeggenoten eerst van New York Yankees (3-1) en daarna ook van titelverdediger Houston Astros (4-1). 

Steve Pearce werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de World Series. De 35-jarige Amerikaan verhuisde in juni van Toronto Blue Jays naar de Red Sox. 
Foto: De spelers van de Boston Red Sox showen de Commissioner's Trophy. © USA TODAY Sports