Fastball Magazine

Bondscoach Francisca presenteert EK selectie

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands spelen deze zomer tussen 25 juni en 1 juli het EK in Bollate, Italië. Op woensdag is de selectie voor dit toernooi door bondscoach Juni Francisca bekendgemaakt. De selectie wijkt maar op een plek af van de selectie voor het WK, waar het team in 2016 een historische vierde plaats behaalde. Ook WK-uitblinkster Britt Vonk, die op dit moment uitkomt voor de Amerikaanse Scrap Yard Dawgs, is er weer bij.

De afgelopen weken heeft het Koninkrijksteam dankzij het nieuwe topsportprogramma en de bijbehorende financiering van NOC*NSF zich full time voor kunnen bereiden op het EK Softbal met onder andere wekelijkse wedstrijden tegen teams uit de Golden League. Op basis van de trainingen en oefenwedstrijden is bondscoach Francisca tot de volgende selectie gekomen:

Pitchers: Ilona Andringa, Rebecca Soumeru, Leonella Elizabeth, Ginger de Weert, Eva Voortman, Lindsey Meadows
Catchers: Dinet Oosting, Karin Tuk, Anne Blaauwgeers
Infielders: Virginie Anneveld, Damishah Charles, Shareday Christina, Suclaina van Gurp, Britt Vonk, Maxime van Dalen
Outfielders: Jessie van Aalst, Brenda Beers, Chantal Versluis

De selectie bestaat op dit moment nog uit 18 speelsters. Van deze achttien speelsters zal nog één werpster af moeten vallen voor het toernooi begint.

Voorbereiding
Op woensdagavond speelt Team Kingdom of the Netherlands nog een laatste oefenwedstrijd op eigen bodem. In Santpoort-Zuid wordt er gespeeld tegen Terrasvogels, dat op dit moment de tweede plaats bezet in de Golden League. De wedstrijd begint om 19.30u. In voorbereiding op het EK zal het team in Italië nog een aantal oefenwedstrijden spelen in de week voorafgaand aan het toernooi.

Doelstelling
De doelstelling voor het EK is duidelijk: de Europese titel moet heroverd worden. In 2015 werd Oranje in Rosmalen in de finale verslagen door aartsrivaal Italië. Het toernooi in Bollate biedt daarmee de ultieme kans op revanche.