Fastball Magazine

Andrelton Simmons naar LA Angels

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Andrelton Simmons speelt vanaf komend seizoen voor de Los Angeles Angels. De Antilliaanse korte stop is de headliner van een grote deal tussen de club uit LA en de Atlanta Braves, de ploeg waar hij doorbrak. Onder andere Erick Aybar en een top prospect van de Angels bewandelen de andere weg. 

Simmons wordt beschouwd als één van de beste shortstops van de MLB, met name vanwege zijn uitstekende defensieve kwaliteiten. Bij de Braves is hij één van de populairste spelers, maar het aanbod dat de Angels gaven kon de ploeg niet afslaan. De ploeg uit Atlanta heeft een dramatisch seizoen achter de rug en is bezig met de wederopbouw van de ploeg. General manager John Coppolella kon deze deal daarom niet afslaan. "We hebben meer talent nodig. We denken dat alle drie de spelers (naast Aybar twee prospects, red.) in deze deal een impact kunnen hebben in ons major league team tijdens het seizoen van 2016."

De Angels zijn uiteraard verheugd met de toevoeging van Simmons, die nog tot 2020 onder contract ligt. General anager Billy Eppler: "We zijn ontzettend enthousiast om zo'n goede korte stop toe te voegen en één die onze kampioenschapsstandaard naleeft. Om een speler van zijn leeftijd met zijn talent, drive en winnaarsmentaliteit, die tot 2020 vastligt, vast te leggen, is een vitale toevoeging in onze jonge groep."

Simmons' eerste reactie op zijn overgang kwam al snel op Twitter: "Californië! Ik heb zin in deze nieuwe stap die ik begin in de organisatie van de Angels en om al mijn ploeggenoten te ontmoeten."